luni, 14 iunie 2010

Fasole batuta



Ia sa vedem noi acum o mancarica buna de post.


-1 kg de fasole alba uscata
-3 cepe mijlocii
-1 morcov
-1 telina mijlocie
-usturoi, fiecare cum ii place de iute
-8 cepe pentru calit


Se alege fasolea, se spala bine si se pune la muiat in apa de seara pana dimineata. A doua zi se pune la fiert si se fierbe schimbandu-se 3 ape (se fierbe cam 10 minute cu fiecare apa). Se pune zarzavatul si se lasa pana se fierbe fasolea.

Se scurge fasolea de zeama si se lasa la racit.

Intre timp se taie ceapa pentru calit fideluta si se prajeste.

Cand este inca calduta fasolea se pune in mixer, se paseaza, se pune usturoiul pisat, apoi se pune ceapa calita si se paseaza in continuare.

Se pune in cutiute sau castroane peste care se pune folie de bucatarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu