marți, 14 septembrie 2010

Conopida cu maioneza



Cum conopida o gasiti pe tot parcursul anului o puteti face cu maioneza oricand pentru ca este tare gustoasa. Cel putin asa mi se pare mie. Dar stiti cum este. Gusturile nu se discuta. Dar sigur va va placea.



-1kg conopida
-3 galbenusuri nefierte
-1 galbenus fiert
-ulei
-1 lingura de mustar
-1/2 zeama de la o lamaie
-sare
-piper


De obicei eu nu fac maioneza cu galbenus fiert, dar acum am zis sa incerc si eu sa vad cum iese. N-a fost nici o diferenta dupa mine. Se freaca cele 3 galbenusuri nefierte, galbenusul fiert si lingura de mustar cu uleiul pus putin cate putin ca sa nu se taie. Cand maioneza ajunge la consistenta dorita se pune zeama de lamaie.



Se ia conopida,

se desparte conopida in buchetele, se curata de frunzulite si se pune in apa clocotita cu sare sa fiarba 5 minute.

Se scoate cu o paleta si se lasa la racit, dupa care se taie patratele mici care se amesteca cu trei linguri de maioneza, sare si piper.

Se pune pe un platou sau un castron si se orneaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu