Tot o reteta din iarna trecuta pe cand era butoiul plin de varza (dar nici acum nu mai are mult si se umple din nou). Ce repede trece timpul.
-1 1/2kg varza murata
-2 cepe
-200g masline verzi
-1 kg cartofi albi
-piper
-chimen
-250ml smantana
-100g cascaval ras
Se toaca varza. Se curata ceapa si se taie rondele. Maslinele se taie rondele si ele. Se curata cartofii, se spala si se taie felii. Intr-o tava unsa, se aseaza un strat subtire de varza murata.
si rondele de masline.
Se alterneaza straturile, ultimul fiind de varza.
Fiecare strat se condimenteaza cu piper si chimen. Se toarna in tava supa de carne si smantana(totul trebuie sa fie acoperit de lichid).
Se presara cu cascaval ras si restul de masline.
Sufleul se coace in cuptorul preincalzit pana se rumeneste (ATENTIE! Sufleul nu trebuie sa fie apos)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu