Iar trebuia sa fac baietilor mei mancare. Ce sa fac? Hai sa fac ceva din cartofi si ce mai aveam prin frigider. Tocmai luasem de la Penny de la Comanesti o varza chinezeasca (pe vremea aceea faceam naveta la Comanesti-doua ore dus, doua intors-toate rebusurile si integramele erau la zi). Am folosit de la ea numai varfurile verzi de la foi. Si surpriza! A iesit ceva bun. Hai sa vedem.
-1 kg cartofi
-100 g sunca sau muschi afumat
-2 oua fierte tari
-100 g branza de bivolita sau de oaie
-varza chinezeasca (vara se pot pune 2 rosii, 2 castraveti taiati cubulete)
-maioneza
-sare
-piper
Se fierb ouale 15 minute.
Se spala varza, se toaca marunt numai varfurile verzi ale frunzelor.
Se face maioneza din 2 galbenusuri cu o lingura de mustar si putina sare, iar la sfarsit se pune lamaie dupa gust.
Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc.
Se amesteca varza cu cartofii prajiti,
cu branza rasa pe razatoarea mare,
cu ouale date tot prin razatoarea mare,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu