sâmbătă, 29 mai 2010

Tarta cu visine (specialitatea casei)



Urmatoarea prajitura pe care am facut-o a fost specialitatea casei, prajitura mea cu visine, care azi e, azi nu e. Nici nu mai stiu cum am reusit s-o fac in forma asta, dar este delicioasa si se face si repede. V-o recomand cand sunteti in criza de timp.

-visine fara samburi (eu pun la congelator pentru tarta si compot)-o farfurie cu varf
-zahar pentru tava
-ulei pentru uns tava
-unt pentru uns hartia de copt
-7 oua
-7 linguri de zahar
-7 linguri cu ulei
-7 linguri cu faina
-3 plicuri cu zahar vanilat


Se ia tava de copt si se unge cu ulei,apoi se pune hartia de copt care se unge cu unt.

Peste unt se pune cu lingura cernand zahar cat sa acopere bine fundul tavii.

Peste zahar se pun visinele asa inghetate cu gheata cu tot, una langa alta pana acopera tot fundul tavii si se lasa deoparte.

Intr-un bol de mixer se pun cele 7 oua cu cele 7 linguri de zahar si zaharul vanilat

si se bat bine, bine pana devin o spuma.

Se pun apoi pe rand cele 7 linguri de ulei batandu-se continuu.

Apoi punem cele 7 linguri de faina amestecand prin rasturnare cu o lingura.

Compozitia rezultata se toarna peste visine (chiar daca mai sunt inghetate)

si se introduce tava in cuptorul preincalzit pana se coace,

dupa care se rastoarna intr-o tava potrivita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu