Am invatat sa fac piftie de la tatal meu, Dumnezeu sa-l ierte. El era cel care o facea in copilaria mea acasa. La inceput o facea clasic in oala fierband la ea de te plictiseai, apoi cand au facut nunta de argint au primit o oala de presiune la care fac si eu acum. Pot sa ma laud, fara nici un fel de modestie, ca fac o piftie foarte buna. Sa incepem cu ingredientele si apoi cu modul de preparare.
-1,500 kg jambon
-3 cepe
-2 lingurite de Secretul gustului de legume
-usturoi cat vrea fiecare
-sare
Se curata jambonul bine, bine, se parleste si se pune in oala de presiune impreuna cu ceapa,
dupa care se scoate carnea cu o spumera si se pune intr-un castron,
apoi se strecoara zeama rezultzta intr-o cratita si se culege grasimea de deasupra.
Se iau bucatelele de carne ramase in strecuratoare. Pana se racoreste carnea din castron se prepara zeama de piftie. Se adauga in cratita 2 lingurite de secretul gustului, sare daca mai este nevoie si usturoi pisat fin.
Se trece apoi la carne.Se ia carnea bucatica cu bucatica si se separa de oase, se pune in alt castron si se face bucatele cu mana. Se indeparteaza toata grasimea din carne.
Dupa ce s-a terminat aceasta operatie, se pune carnea in castroane,
apoi se strecoara zeama rezultzta intr-o cratita si se culege grasimea de deasupra.
Se iau bucatelele de carne ramase in strecuratoare. Pana se racoreste carnea din castron se prepara zeama de piftie. Se adauga in cratita 2 lingurite de secretul gustului, sare daca mai este nevoie si usturoi pisat fin.
Se trece apoi la carne.Se ia carnea bucatica cu bucatica si se separa de oase, se pune in alt castron si se face bucatele cu mana. Se indeparteaza toata grasimea din carne.
Dupa ce s-a terminat aceasta operatie, se pune carnea in castroane,
peste carne se pune zeama de piftie si se amesteca.
Se da la rece ca sa se inchege.
Piftia se fierbe si in oala normala, dar timpul de fierbere este de circa 3-4 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu