luni, 17 mai 2010

Piept de curcan invelit in foi de varza acra



-un piept de curcan intreg sau taiat in doua
-o varza acra sau doua daca pieptul este taiat in doua
-putina zeama de varza acra, cat sa poata sa fiarba friptura in vas


Daca pieptul de curcan este mare il tai in doua si-l fac pe rand, pentru ca intra mai multe foi de varza (vor intra 2 verze-cate o varza la fiecare jumatate de piept), iar varza facuta astfel are un gust deosebit de bun. Dureaza mai mult timp, dar va garantez ca merita. Daca pieptul e mic cum a fost al meu de acum il faci pe tot odata. Se desface varza foaie cu foaie. Se ia pieptul de curcan si se inveleste in cat mai multe foi de varza ai se aseaza in vasul termorezistent.

Se pune ulei si putina zeama de varza cat sa poata sa fiarba carnea si se baga la cuptor.

Se tine pana se face varza. Varza va fi deosebit de buna, iar carnea deosebit de frageda si va avea un gust deosebit. Se serveste o bucata de piept alaturi de bucati de varza din friptura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu