luni, 20 septembrie 2010

Aperitiv rece cu ton



Placerea mea si a lui Alex sunt aperitivele si salatele. Daca ar fi dupa noi am manca numai asa., dar d-lui Grosu ii trebuie mancare gatita. Nu ca nu i-ar placea si lui aperitivele si salatele, dar vrea mancare calda. Ce sa fac, trebuie sa impart si capra si varza. Hai sa vedem ce aperitiv am mai facut eu azi sau mai bine zis din ce si cum:



-1 cutie de ton in suc natural (sau in ulei)
-3 cartofi (de preferinta rosii, eu am avut albi)
-1 ceapa rosie
-150g masline verzi
-1 lamaie
-patrunjel verde
-sare
-piper







Se fierb cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare.

Se scurge apa, se curata de coaja si se taie cubulete.

Se scurge tonul din conserva de ton, se taie pestele bucati si se adauga peste cartofi.

Se adauga ceapa taiata rondele subtiri,

maslinele taiate feliute,

patrunjelul tocat.

Se stoarce jumatate de lamaie,

iar cealalta jumatate de lamaie se taie in patratele si se adauga peste celelalta ingrediente. Se pune ulei sare si piper. Se amesteca cu grija ingredientele sa nu se sfarame.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu