joi, 16 septembrie 2010

Foccacia cu rosii uscate


Tare buna mai este si bucataria asta italieneasca. Ma mir cum de italienii nu sunt grasi. Noi trei am mancat tava de foccacia intr-o zi, asa de gustoasa a fost. Drept e ca nici nu se pune prea multa faina, deci nu ne-a prea revenit prea multa pe cap de mancacios. Puteti s-o incercati cu toata increderea. Aveti nevoie de:



-450g faina
-400ml lapte batut
-50g rosii uscate conservate in ulei de masline
-70g masline verzi
-1 crenguta de rozmarin
-1 lingurita sare de mare
-1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
-4-5 linguri ulei de masline
-2 linguri de ulei pentru uns tava si hartia de copt





Intr-un castron se cerne faina,

iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut si bicarbonatul de sodiu.

Se lasa 10 minute sa se stinga bicarbonatul. Se pune apoi sarea, rosiile uscate, scurse de ulei si taiate cubulete,

frunzele de rozmarin maruntite si maslinele taiate rondele.

Aluatul nu se framanta, ci se omogenizeaza cu miscari circulare, pe orizontala, intr-un singur sens.

Se obtine un aluat moale, care se desprinde de marginea vasului, dar nu si de maini. Se unge cu ulei o tava de 20x35, se acopera cu hartie de copt care se unge si ea cu ulei si cu mainile unse, se scoate aluatul din castron

si se intinde in tava prin presare. Se unge aluatul cu uleiul ramas.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit. Se taie in bucati cand s-a racit. (Este ca o paine cu iz de pizza.)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu