vineri, 11 februarie 2011

Ciorba de perisoare cu zeama de varza



Ce repede mai trece si timpul asta. A trecut o gramada de vreme de cand nu am mai scris pe blog, dar asta este viata. Si cu bune si cu rele. La mine a fost mai mult cu rele se vede. Dar timpul le rezolva pe toate. Si ca sa ne treaca toate supararile am facut baietilor mei ciorba lor preferata. Nu vreau sa ma laud, dar a iesit delicioasa.


-1,200kg carne de porc tocata
-1 ceapa pentru ciorba
-1 ceapa mare pentru perisoare
-2 morcovi
-1 telina mijlocie
-2 pumni de orez pentru ciorba
-2 pumni si jumatate de orez pentru perisoare
-1 ou pentru perisoare
-2 linguri cu varf de faina pentru perisoare
-sare pentru perisoare
-piper pentru perisoare
-2 linguri cu varf de pasta de ardei
-suc de rosii (fiecare pune cat doreste)
-zeama de varza (fiecare isi pune in functie de cat de acra o vrea)
-leustean





Se pregatesc intai perisoarele astfel: se pune in carnea tocata sare, piper, un ou, 2 linguri cu varf de faina, 2 pumni si jumatate de orez, ceapa data prin razatoarea mica,

se amesteca bine,

dupa care se fac perisoarele cu mana unsa cu ulei. Dupa ce am terminat cu perisoarele ne apucam de zarzavat. Curatam ceapa, morcovii si telina, ceapa o tocam,


iar morcovii si telina le dam pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-o oala punem putin ulei, calim putin zarzavatul

si turnam 2,5 litri de apa si lasam sa fiarba cam 20 de minute dupa care punem cele 2 linguri de pasta de ardei, apa si cei 2 pumni de orez. Lasam 10 minute si punem usor perisoarele pe care le lasam sa fiarba o jumatate de ora.

Punem sucul de rosii si mai lasam 5 minute. Apoi punem zeama de varza fiarta

si cand clocoteste o stingem si punem leusteanul (eu am pus leustean uscat).

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu